EURAXESS Magyarországi Hálózat

Az EURAXESS Magyarország csapata örömmel segíti azokat a külföldi kutatókat és családjaikat, akik Magyarországot választják munka vagy tanulás céljából. Személyre szabott támogatói szolgáltatásaink kutatók számára ingyenesek. Adatbázisunkban is böngészhetnek állás lehetőségekkel vagy a magyarországi élettel és munkával kapcsolatos információkért: tippek és segítség a hatóságokkal, előírásokkal és mindennapi élettel kapcsolatosan.

 

 

Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Nonprofit Kft.

 

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. hozzájárul a hazai vállalatok versenyképességéhez és hatékonyságához azáltal, hogy innovációs és technológia transzfer szolgáltatásokat nyújt magyar és külföldi partnerintézményekkel együttműködve. Ügyfeleink részére - jelenleg több mint 200 vállalat - számos szakterületen kínálunk komplex tudományos és technológiai megoldásokat versenyképességük fokozása érdekében.

 

Együttműködünk az állami szféra intézményeivel, a Magyar Tudományos Akadémiával, a felsőoktatás intézményeivel és azok kutatási központjaival, számukra betöltve az innovációs összekötő szerepét is az alkalmazott kutatás-fejlesztési és technológia transzfer tevékenységen keresztül. Szellemi műhelyként, kutatóink és szakértő csapatunk révén képesek vagyunk a felmerülő ipari kutatás-fejlesztési igényeket nemzetközi összehasonlításban is magas szakmai színvonalon kiszolgálni, és azokat az ötlettől egészen a megvalósulásig eljuttatni.

 

Aktívan részt veszünk nemzetközi konzorciumépítésben, hálózatépítésben és Európai Uniós pályázatokban az innováció és a kutatás-fejlesztés területén. Továbbá, technológiai inkubációs tevékenységeink révén üzletfejlesztési szolgáltatásokat is kínálunk.

 

Küldetésünknek tekintjük, hogy katalizátorként, kiemelkedő technológiai színvonalú és nemzetgazdasági szinten is számottevő, magas hozzáadott értékeket közvetítő nemzetközi és hazai projektekben vegyünk részt, amelyek hasznosulásukkal jelentős mértékben képesek szolgálni a társadalmi jólétet.

 

Tudásmenedzsment Központ
 

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Tudásmenedzsment Központ divíziója széles körű ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkezik a projektmenedzsment (mind vezető partnerként, mind projektpartnerként), disszeminációs tevékenységek, valamint a projektek és programok adminisztratív háttér-támogatásának terén. Továbbá, széles körű tapasztalattal rendelkezik a keretprogramokra irányuló támogató tevékenységek népszerűsítésében és felajánlásában, ideértve képzések, workshopok és brokerage rendezvények szervezését, kutatási hálózatok kiépítését és partneri szolgáltatások nyújtását harmadik országból érkező kutatók számára.

 

Mi a magyar EURAXESS hálózat Bridgehead Szervezete (nemzeti koordinátor) vagyunk, amelynek célja az európai kutatók mobilitásának és karrierépítésének elősegítése 2008 óta.

 

2012 és 2015 között működtettük Brüsszelben a Brüsszeli Magyar Kutatási-fejlesztési és Innovációs Irodát (HunOR) azzal a küldetéssel, hogy információt és szolgáltatásokat nyújtsunk annak érdekében, hogy támogassuk a magyar részvételt az EU kutatás-fejlesztési és innovációs programjaiban. Az iroda szoros együttműködésben dolgozott a magyar kutatási szektor képviselőivel, az illetékes kormányzati és Európai Uniós intézményekkel.

 

Cégünk sikeresen teljesített több mint 50 FP projektet, és széleskörű tapasztalatot szerzett FP projekt menedzsment területen. Kiterjedt kapcsolataink vannak az ipar területén, ideértve a kkv-kat is, és a cég a Magyar Enterprise Europe Network konzorciumnak is stratégiai partnere.

 

 

Tagságaink nemzetközi platformokon és hálózatokban:

 

 

 

 

 

Corvinus University of Budapest is an internationally recognised, prestigious, state-accredited Hungarian university, with over 300 partner universities on 5 continents and memberships in some of the most elite international networks. Corvinus is a research university focused on education, where the output of the most recent international scientific research is integrated into the classroom materials. The Corvinus degree is fully acknowledged and accepted not only in the EU, but also worldwide – as our alumni from close to 100 different countries have recognised.

 

Contact:

Gabor Szalai, Mr

Head of International Office

Directorate of External Relations

International Office, Room 207

Corvinus University of Budapest

Fovam ter 8, H-1093 Budapest

Phone: +(36-1)-482-5189 Fax: +(36-1)-482-5023