Skip to main content
Logo of EURAXESS
Hungary
Living in EuropeAccommodationHungary

Szállás Magyarországon

Description

Szállás

A Magyarországra érkező kutatók általában bérlik az ingatlanokat. Habár, érkezés előtt érdemes egyeztetni a fogadó intézménnyel, hogy tudnak-e szállást biztosítani számodra. Az egyetemek általában korlátozott számban tudnak szálláshelyet biztosítani a külföldről érkező Ph.D. tanulóik számára a kollégiumaikban. Mivel ez a legolcsóbb megoldás, érdemes előre megkérdezni a megcélzott egyetem nemzetközi irodáját erről a lehetőségről.

 

A lakás/ház bérleti árak a településtől, az ingatlan méretétől, a központhoz és a fő közlekedési eszközökhöz való távolságtól függően változnak. A díjak általában magasabbak Budapesten, mint más városokban.

 

Viszonylag könnyű lakást találni Budapesten ingatlanközvetítőkön és magánhirdetéseken keresztül, mivel nyüzsgő az ingatlanpiac. Budapesten 23 különböző kerület található, amelyek a Duna két oldalán oszlanak el. A leginkább belvárosi kerületek a pesti oldalon az V., VI., VII., illetve részben a VIII., IX. és XIII., míg a folyó budai oldalán az I., II. és a III. kerületek bizonyos részei. Egy bútorozott stúdiólakás ára Budapest belvárosi részén havi 400 és 600 euró között változó, a lakás pontos elhelyezkedésétől és állapotától függően, míg egy két szobás lakás ára 500 és 800 euró között mozog.

 

A bérleti díj mellett általában a közüzemi költségeket és a közös költséget szükséges fizetni, illetve a szerződés aláírásakor egy egyszeri alkalommal fizetendő, kéthavi lakbér összegének megfelelő kauciót, amelyet kiköltözéskor visszakapsz, amennyiben a lakásban és annak berendezésében nem keletkezett kár.

 

Hasznos linkek:

https://www.alberlet.hu/

http://www.budapestrent.com/apartments

http://apartmentsofbudapest.com/en/budapest-apartment-for-rent

http://www.longtermlettings.com/find/rentals/Hungary/

http://apartmentsofbudapest.com/en/budapest-neighbourhood-guides

https://www.justlanded.com/english/Hungary/Housing-Rentals

(Utazási fotó, készítette: katemangostar - www. freepik.com)