Skip to main content
Logo of EURAXESS
Hungary
Living in EuropeBankingHungary

Bank és pénzügy

Description

Magyarország hivatalos pénzneme a magyar forint (HUF). Ennek ellenére, néhány üzletben ma már eurót is elfogadnak, de a visszajárót mindig forintban adják, általában lényegesen rosszabb átváltási árfolyamon, mint a pénzváltókban.

 

A bankok általában hétköznap 8:00 és 16:00 között vannak nyitva. Csak a bevásárlóközpontokban található bankok vannak nyitva hosszabb ideig. A nemzetközi üzletláncok, nagyobb boltok, valamint a belvárosi bárok és éttermek általában elfogadnak bankkártyát, de erősen ajánlott, hogy legyen nálunk némi készpénz is, mert a bankkártya használat még mindig nem elterjedt. ATM automaták az ország egész területén elérhetők. A leggyakrabban használt hitel/készpénzkártyák - AMEX, Diners Club, EnRoute, Euro / Mastercard, JCB, VISA - felhasználhatók készpénzfelvételre bankokból és ATM automatákból, valamint számlák fizetésére bizonyos éttermekben és üzletekben. A bejáratnál feltüntetett emblémák jelzik, hogy milyen kártyákat fogadnak el az üzletben.

 

A Western Union nemzetközi expressz pénzutalási szolgáltatásai szintén elérhetőek Magyarországon.

 

További információ a pénzről és a vásárlásról Magyarországon elérhető a Magyar Turisztikai Ügynökség hivatalos honlapján.

 

GENERAL INFORMATION - MONEY

 

GENERAL INFORMATION - SHOPPING

 

A legnagyobb bankok Magyarországon a fiókok száma szerint az OTP Bank, a K&H Bank, az Erste Bank, a Budapest Bank és a CIB Bank. A bankszámla nyitásához a legtöbb esetben személyi igazolványra és tartózkodási engedélyre van szükséged. Magyarországi bankszámlanyitással kapcsolatos részletes információ itt található:

 

GENERAL INFORMATION - BANKING