Skip to main content
Logo of EURAXESS
Hungarian
Hungary
NEWS22 Apr 2021News

Még több ifjú tehetséget támogatnak az ÚNKP ösztöndíjai

unnamed

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakmai támogatásával újra megnyílnak az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjpályázatai.

A program 4 milliárdos keretösszegére május 20-ig, elektronikus úton pályázhatnak az alap-, mester- vagy doktori képzésben tanuló hallgatók, fiatal oktatók és kutatók. Idén is külön kiírás szólítja meg a tehetséges doktorvárományosokat és posztdoktorokat, ezzel téve teljessé a kutatói életpálya támogatását. 

Az Új Nemzeti Kiválóság program segít abban, hogy a kiváló oktatók és kutatók tudományos pályán maradjanak, valamint támogatja a karrierjük legtermékenyebb szakaszában a fiatal kutatókat és alkotókat, beleértve felsőoktatási intézményeiket. 

Pályázatot a programban részt vevő 24 felsőoktatási intézmény bármelyikében eredményes kutatói-alkotói tevékenységet folytató egyetemi hallgatók, doktorjelöltek, doktorvárományosok, posztdoktorok, fiatal oktatók és kutatók nyújthatnak be minden esetben az érintett egyetemhez, kizárólag elektronikus úton.

Az elnyerhető ösztöndíjak futamideje kategóriánként változik, legalább öt, legfeljebb tizenkét hónap. A nyertes pályázók havi nettó 100-200 ezer forint támogatásban részesülnek, az őket fogadó egyetemek a saját pályázóik által elnyert ösztöndíjak 40 százalékának megfelelő összegű kutatási-működési támogatáshoz jutnak.

forrás: NKFIH, MTI

kép: unkp.gov.hu

Bővebb információ: 

http://www.unkp.gov.hu/unkp-rol

 

 

 

Funding & fellowships