HRS4R

Humánerőforrás-stratégia kutatók számára  (HRS4R)

 

 

 

A Humánerőforrás-stratégia kutatók számára

Fontos üzenet intézmények számára:

Helyszíni látogatások: A 2021-re tervezett összes házon belüli HRS4R ellenőrzés a fogadóintézmény beleegyezésével távolról kerül végrehajtásra. A megújítási szakaszban lévő intézmények esetén, az online önértékelés benyújtását követően az Európai Bizottság kijelöli a távlátogatás dátumát. Amennyiben az intézmény a helyszíni látogatást részesíti előnyben, az ellenőrzés elhalasztásra kerül. A folyamatban résztvevő intézmények eközben továbbra is felhasználhatják a ,,HR kiválóság” elismerést.

Az Európai Bizottság 2005 márciusában fogadta el a Recommendation on the European Charter for Researchers and a Code of Conduct for the Recruitment of Researchers. (Az ajánlás a Kutatók Európai Chartájáról és a kutatók felvételi eljárásának magatartási kódexéről) dokumentumot.

A Kutatók Európai Chartája (Charter & Code) határozza meg a kutatók, valamint a kutatók munkaadóinak és támogatóinak szerepét, felelősségeit és jogait. A cél a vonzó kutatói karrier népszerűsítése, valamint az alkalmazási és munkakörülmények javítása Európa-szerte.

A Charter & Code megvalósítása fontos része az Európai Unió azon stratégiájának, amely a foglalkoztatottságot és a gazdasági növekedést kívánja ösztönözni egy versenyképes, átlátható és nyitott kutatói munkaerőpiac kialakítása révén.

A Humánerőforrás-stratégia kutatók számára (HRS4R) 2008 óta létezik. A HRS4R a kutatók munkaadóinak és támogatóinak nyújt segítséget a Charter & Code elveinek gyakorlati megvalósításában.

Ez a lépésről lépésre leírt folyamat lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy valóban integrálják ezeket az elveket a saját humánerőforrás-politikájukba. Ezzel elősegíthetik, hogy szervezetükről egy ösztönző és kedvező munkahely képe alakuljon ki. A támogatók esetében az elvek integrálása a támogatási szabályokon keresztül segíti elő a kedvező környezet kialakítását.

 

HRS4R folyamati ábra: HRS4R procedure chart (52.79 KB)

 

 

 

 

 

 

HRS4R jelentkezés folyamata

 

2018. május 15-től minden „HR kiválóság” pályázatban érdekelt intézmény az Európai Bizottság hivatalos, angol nyelvű HRS4R E-tool platformját hivatalos használni.

A HRS4R programban való részvétel önkéntes, a megvalósítás az intézmények belső elemzésén alapul.

HRS4R programban való részvétel hosszú együttműködésen alapul, mely során az intézmények a Kutatói Charta és Kódex 40 pontját sikeresen implementálva progresszív és minőségi HR stratégiát alakítanak ki. 

A jelenkezést lépéseit illető részletes magyarázat a gyakorlati útamutató dokumentumban áll rendelkezésre angol nyelven. Jelentkezést illető konkrét kérdésekkel kapcsolatban további segítség a RTD-CHARTER@ec.europa.eu e-mail címen elérhető. 

Technical Guidelines for Institutions - Initial Assessment (1.94 MB) .

 

A kötelezettségivállalási nyilatkozat feltöltése után, az Európai Bizottság tíz munkanapon belül kiküldi megerősítő levelét. Ezt követően az intézmények számára 12 hónap áll rendelkezése a folyamat további lépéseinek elvégzésére. A HRS4R E-tool platformon az intézmények kötelesek a projektdokumentációt az alábbi sablonok kitöltésével végezni:

  • Intézményi felmérés (Gap analysis)
  • Önellenőrzés (OTM-R checklist)
  • Akcióterv: Az intézmény a Gap analysis alapján akciótervet alakít ki, melyet a következő ellenörzési ciklusig megvalósít (24 hónap)

A HRS4R E-tool felületen elérhető sablonok valamint a gyakorlati útmutatóban részletezett lépések további segítséget nyújtanak:

 

 

 

 

 

 

A ,,HR kiválóság a kutatásban” elismerés odaítélését követően a résztvevő intézmények kötelesek dokumentálni a kidolgozott HR stratégia szervezeti implementálását.

A HRS4R elismerés elnyerését követő 24 hónapon belül, az intézmények kötelesek az akcióterv alapján kidolgozott belső projektterv implementálásának folyamatáról időközi beszámolót készíteni (Interim Assessment).

A második belső ellenőrzésre az időközi beszámolót követő 36 hónapon belül kerül sor. A HRS4R elismerés megújításához az intézmények kötelesek 36 hónapos ciklusokban a szerveztfejlesztési folyamatokról beszámolót készíteni.

2018 Szeptember 20-tól kezdődően minden implementálási vagy megújítási folyamatban résztvevő intézmény a HRS4R E-tool felületen hivatalos a beszámolókat benyújtani.

 

Melyik szakaszban van intézménye?

Ellenőrizze az adott folyamatokra vonatkozó teendőket és határidőket

 

 

 

 

Segítség az implementálási vagy megújítási folyamathoz szükséges beszámolók elkészítéséhez

A belső ellenőrzés többcélú. Lehetővé teszi, hogy az intézmény az akciótervben kidolgozott szervezetfejlesztési stratégiák sikerességét és az implementálási folyamatot ellenőrizze. Továbbá, szükség esetén felülvizsgálja és módosítja azokat új akcióterv kidolgozásával.

A belső ellenőrzéshez tartozó űrlap négy részből áll:

E szekció célja, hogy tágabb kontextusban mutassa be az intézmény tevékenységét, beleértve a szervezeti struktúrát, tevékenységének hatását, valamint felhasznált erőforrásait. 

Szükséges adatok:

  • Foglalkoztatottak mutatói teljes munkaidő egyenértékben (FTE) kifejezve.
  • Költségvetés és finanszírozás Euróban kifejezve
  • Intézményi leírás az "Organisational Profile" fül alatt. 
 
 

 

 

 

 

 

e-learning

HRS4R e-learning oktatóanyag

Az angol nyelvű HRS4R e-learning oktatóanyag lépésről lépésre nyújt gyakorlati útmutatást a HR kívásólági elsimerésre pályázó intzémények számára, belerétve a jelentkezés, az implementáció és a megújítás lépéseit. Ezen felül részletes információ áll rendelkezésre a Kutatói Charta és Kódex pontjairól, jóváhagyási eljárásról, valamint a HR kiválóság embléma megszerzésének előnyeiről.

A HRS4R e-learning anyag vizuális tartalommal és magyarázattal egészíti ki az elérhető gyakorlati útmutatót.

Hozzáférés az intézményi e-learning oktatóanyaghoz (angol nyelven)