Karrierfejlesztés

Working in Europe | Career Development | Hungary

A szisztematikus és koncentrált karriermenedzsment egyre fontosabbá válik mind a munkáltatók, mind a kutatók számára. Lehetővé teszi a kutatóintézetek számára, hogy kihasználják a humán erőforrásaik teljes potenciálját és a kutatók számára azt, hogy felismerjék és megragadják a munkaerőpiac nyújtotta, karrierjükhöz kapcsolódó különféle lehetőségeket.

Fontos feladat a kutatók és munkáltatóik számára az eszközök és a karriermenedzsment folyamat felépítésében való segítségnyújtás. Az EURAXESS hálózat célja, hogy a közeljövőben fontos szerepet töltsön be ebben, és referenciaponttá válni a mobil és a nem mobil kutatók számára egyaránt.

 

REFLEX APP

 

A REFLEX kutatói karrierfejlesztési rendszer applikáció (röviden: REFLEX app) egy online alkalmazás, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy segítse a kutatóintézeteket, a kutatókat és a kutatókat segítő szakembereket a kutatók karrierfejlesztésének megkönnyítésében. Az eszköz a REFLEX projektben kidolgozott modellsémán alapul. A rendszer meghatározza a kutatók szakmai fejlődésének kulcsterületeit, és példákkal szemlélteti tevékenységeket, amelyeket e területeken a kutatók támogatására lehet elvégezni.